Kaunima kortermaja auhind

Bonava arendusprojekt pälvis presidendilt kaunima kortermaja auhinna, 27.08.2018

Elamuarendusettevõtte Bonava loodud elamupiirkond pälvis Vabariigi Presidendilt kauni kodu tunnustuse, Tallinnas Pelgurannas asuv Ketraja 3 valiti 2018. aasta Eesti kauneimaks kortermajaks.

„Kauneim kortermaja“ on üle-eestilise konkursi „Eesti Kaunis kodu“ erikategooria, kus hinnatakse  kortermaja ümbruse heakorda ja haljastust. Seekordse preemia pälvis 2016. aasta suvel valminud Ketraja 3, mille elumajade ja hooviala lahenduse on loonud Bonava Eesti OÜ.

„Meie jaoks on suur tunnustus, et Eesti „Kauneimaks kortermajaks“ valiti seekord just Bonava loodud elumajade kompleks. Auhinna eesmärk on märgata ja esile tõsta kodusid, kus on erilist tähelepanu pööratud terviklikule elukeskkonnale ning silmapaistvale koduümbrusele, Ketraja 3 kodud on Bonava terviklike naabruskondade loomise põhimõtte parim näide, mille üle oleme väga uhked. Hea meel, et meie töö on silma jäänud ka kauni kodu konkursi korraldajatele,“ ütles Timo Riismaa, Bonava Eesti tegevdirektor.

Ketraja 3 korteriühistu moodustavad kolm hubast neljakordset elumaja vaikses ja privaatses sisekvartalis. Majade ümber on kinnine aiaga ümbritsetud haljastatud hoov, kus lapsed leiavad tegevust mängunurgas ja elanike jaoks on pingid õues aja veetmiseks. Nii on Ketraja 3 hoov justkui väike roheline kodupark, mille keskel lehvib ka sini-must-valge mastivimpel.

Vabariigi Presidendi algatatud kodukaunistamise liikumise eesmärk on elukeskkonna paremaks muutmine. Eesti Kodukaunistamise Ühendus korraldab iga-aastast võistlust "Kaunis Eesti Kodu", mille patroon on Vabariigi President. 2018. aasta kauneimatele kodudele andis President Kersti Kaljulaid auhinnad üle 25. augustil Viljandis.

Bonava on juhtiv elamuarenduse ettevõte Põhja-Euroopas. Ettevõte tegutseb Rootsis, Soomes, Taanis, Norras, Saksamaal, Peterburis, Eestis ja Lätis ning selle käive oli 2017. aastal 1,45 miljardit eurot. Eestis tegutsemise 14 aasta jooksul on Bonava arendanud ja müünud üle 1900 uue kodu. Bonava aktsiad on noteeritud Stockholmi börsil Nasdaqi nimekirjas.

Kristiina Sild

Kommunikatsioonispetsialist, MEEDIAPÄRINGUD