Töökeskkonna auhind

Elamuarendusettevõtte Bonava töökeskkond hinnati parimaks, 07.11.2018

Elamuarendusettevõte Bonava pälvis Tööinspektsioonilt „Hea Töökeskkond 2018” auhinna, millega tunnustatakse ettevõtteid, kes väärtustavad tervist säästvat töökeskkonda ja ohutut töötamist.

Tööinspektsioon hindas Bonava kui tööandja teadlikkust ja tegelemist töökeskkonna riskidega, töötajate tööohutusalast kaasamist ja juhendamist ning töötajate tervise edendamist. Hinnangu tulemusel anti Bonavale parima töökeskkonna auhind väikeettevõtete kategoorias.

Bonava Eesti tegevjuht Timo Riismaa hindab saadud tunnustust kõrgelt. „Tööohutus on kogu Bonava Grupis väga olulisel kohal. Meil on selleks ka eraldi termin – Nullkahju visioon. See märgib ettevõtte üht strateegilist eesmärki, et mitte keegi – töötaja, alltöövõtja, klient, inimene tänavalt –  ei saaks Bonava tööplatsil viga ega haigestuks meie töökeskkonna tõttu,“ selgitas Riismaa. „Meil on hea meel, et ettevõttes niivõrd tugevalt juurutatud tööohutuskultuur on saanud ka tunnustuse Tööinspektsiooni spetsialistidelt.“

„Konkurents headele töötajatele on väga tihe, on mitmeid valdkondi, kus näeme kvalifitseeritud tööjõu puudust. Seetõttu on spetsialistide leidmiseks ja hoidmiseks oluline pakkuda muude hüvede kõrval ka ettevõttepoolseid lisaväärtusi. Töötajate heaolust ja tervisest hooliv töökeskkond on kindlasti Bonava oluline konkurentsieelis,“ lisas Bonava Baltikumi personalijuht Kelly Tsilke.

Tööinspektsiooni peadirektori Maret Maripuu sõnul oli sel aastal konkurents Hea Töökeskkonna konkursil tihe. „Eesti ettevõtjad väärtustavad üha enam head töökeskkonda, oma töötajate ohutust ja tervise hoidmist,“ ütles ta. „Bonava tegevust iseloomustab heal tasemel töötervishoiu ja tööohutuse juhtimine ehitusplatsil. Hindame eriti kõrgelt seda, et ettevõte hoolitseb ka alltöövõtjate olme ja juhendamise eest. Ettevõte võtab ohutusalaseid tähelepanekuid tõsiselt ning on kiirelt valmis sekkuma. See näitab, et töötajate tervis ja turvalisus seatakse esikohale,“ lisas Maripuu.

Bonava on üks suurimaid elamuarendajaid Eestis, siin tegutsemise 14 aasta jooksul on ettevõte arendanud ja müünud üle 1900 uue kodu. Ettevõte tegutseb Rootsis, Soomes, Taanis, Norras, Saksamaal, Peterburis, Eestis ja Lätis. Praegu töötab Bonavas 2000 inimest ning selle käive on 1,45 miljardit eurot. Bonava aktsiad on noteeritud Stockholmi börsil Nasdaqi nimekirjas.