Pressiteade 07.03.2018

Lasnamäele luuakse uus Liikuri kvartal

Tallinna üks suurimaid elamuarendusettevõtteid Bonava alustas Lasnamäe alguses Liikuri elamukvartali ehitustöödega. Kokku investeeritakse tervikliku omanäolise naabruskonna väljaarendamisse 30 miljonit eurot.

Järgneva kolme aasta jooksul loob Bonava Liikuri tänavale kokku 420 uut kodu, mida ümbritsevad läbimõeldud rohelised hoovilahendused, mänguväljakud ning vabaõhujõusaalid aktiivse eluviisi harrastajatele.

„Tallinna suurima elanike arvuga linnaosas on pidev nõudlus praktiliste ja kvaliteetsete uute kodude järele. Kuigi Lasnamäele on viimastel aastatel kerkinud mitmeid uusarendusi, jätkub piirkonnas ostuhuvilisi ja paljud kodud leiavad omaniku juba enne ehituse algust. Esimeses etapis valmiva Liikuri kvartali 4- ja 7-kordse elamu korterite müük algas 2017. aasta novembris ning nüüdseks on juba kolmandik müügis olevatest kodudest huvilised leidnud,“ selgitas Bonava Eesti tegevjuht Timo Riismaa.

Kogu kvartali arhitektuurilahendusega luuakse piirkonda selgelt eristuv terviklik naabruskond, kus hubase ja turvalise elukeskkonna kujundamiseks on autode parkimine viidud kinnistu piiridele või majade alla. „Koostöös Keskkonnaametiga loome spetsiaalselt tulevaste elanike jaoks suure 550-ruutmeetrise rohelusega ümbritsetud terrassi puhkealade ja lasteatraktsioonidega ning kogukonna  tarbeaiaga. Elumajade arhitektuuris lähtusime Euroopa suurlinnade trende järgivatest helgetest ja korrapärastest vormidest, mida täiendavad asümmeetriliselt paiknevad maani aknad ja väljaulatuvad rõdud,“ lisas Bonava arendusjuht Oliver Tiidus.

Liikuri kvartal on piirkonna kesklinnapoolseim uus naabruskond, mis on mugavalt ligipääsetav nii auto kui ühistranspordiga liiklejale. Laagna teed mööda sõidab südalinna alla 10 minuti, jalutuskäigu kaugusel asuvad Kadrioru ja Pae park, spordisõpradele on läheduses kergejõustikuhall, spordiklubid ning kvaliteetne jalgpalliväljak.

Esimeses etapis valmivad 2019. aasta kevadel Liikuri 18a ja 18b elamud 102 korteriga. Kogu kvartal 420 koduga valmib 2021. aastaks. Igal 1-4-toalisel korteril on rõdu, panipaik ja parkimiskoht, elamutele on omistatud säästlik C-energiamärgis, mis tagab madalad kodukulud.

Bonava on juhtiv elamuarenduse ettevõte Põhja-Euroopas. Ettevõte tegutseb Rootsis, Soomes, Taanis, Norras, Saksamaal, Peterburis, Eestis ja Lätis ning selle käive oli 2017. aastal 1,45 miljardit eurot. Bonava on Eestis tegutsemise 14 aasta jooksul arendanud ja müünud üle 1900 uue kodu.

Kristiina Sild

Kommunikatsioonispetsialist, PRESS JA MEEDIAPÄRINGUD