Pressiteade 01.03.2018

Bonava loob Mustamäe algusesse uue naabruskonna

Tallinna üks suurimaid elamuarendusettevõtteid Bonava loob Mustamäele Aiandi tänavale tervikliku uue naabruskonna parkide, mänguväljakute ja haljastusega. Endise Kadaka aiandi seni kasutuseta seisnud tühermaa elluäratamine saab olema suurim ja kaasaegseim elamuarendusprojekt Mustamäel.

Lähiaastatel valmib Mustika keskuse läheduses Uus-Mustamäe-nimelises terviklikus elupiirkonnas kokku 750 uut kodu, mille elanike kasutusse luuakse ka suur, ligi 7000-ruutmeetrine mänguväljakutega park, kogukonna aed viljapuudega, muruplatsid ja piknikuala, välijõusaal, korv- ja jalgpalli harjutusplats ning unikaalne trikirada rulatajatele, rulluisutajatele ja ratturitele.

„Uus-Mustamäe elupiirkond lähtub Bonava põhimõttest luua terviklikke naabruskondi, mis pakuvad kogu perele mitmekesiseid ja turvalisi võimalusi kodu lähedal aega veeta. Mustamäe alguses asuva uue naabruskonna eeliseks on suuremast linnakärast eemal asumine ja samas kiire ühendus südalinnaga,“ ütles Bonava Eesti tegevjuht Timo Riismaa. Uus-Mustamäe kvartali näol on tegemist Bonava seni suurima arendusprojektiga Eestis, investeeringu kogumaht ulatub ca 60 miljoni euroni.

Kogu kvartali ja kortermajade arhitektuurilahendus on loodud Bonava ning KOKO arhitektide Karina Niinepuu ja Indrek Miku koostöös. „Uus-Mustamäe elumajade ja seda ümbritseva elukeskkonna kavandamisel lähtusime eesmärgist luua kasutajasõbralik ja turvaline elukeskkond, mille hoonestus oleks ratsionaalne, kuid muljelt mitmekesine. Tulemuseks saab olema terviklik, oma identiteediga elamukvartal,“ selgitas KOKO arhitektide partner Raivo Kotov.

„KOKO arhitektide kaasamine arendusprojekti väljatöötamisse oli Bonava jaoks loogiline samm, sest ka algse detailplaneeringu lahenduse on loonud KOKO. Eesti ühe parima arhitektuuribürooga koostöös on valmimas tõeliselt kaasaegne ja huvitav Uus-Mustamäe elukeskkond“, lisas Bonava arendusjuht Martin Rikolas.

4-, 6- ja 8-kordsete Uus-Mustamäe kortermajade, hoovialade ja Aiandi tänava ehitus algab juba sellel kevadel ning esimesed kodud antakse klientidele üle 2019. aastal. Kõigi 750 uue korteri ja kogu kvartali väljaehitamiseks kulub 5-7 aastat. Kodude läheduses asuvad koolid ja lasteaiad, huvikool, Mustika keskuse kauplused ning spordiklubi, kino ja mitmete restoranidega Mustamäe keskus.

Kristiina Sild

Kommunikatsioonispetsialist, PRESS JA MEEDIAPÄRINGUD