Veebilehe vaatamiseks proovi teist veebilehitsejat.

Harku järve äärne Pikaliiva Kaarmaja saavutas täiskõrguse

06.06.2024, 09:05

Bonava tähistas sarikapeoga Pikaliiva Kaarmaja teise ja ühtlasi viimase etapi täiskõrguseni jõudmist. Harku järve ääres Pikaliiva 9 ja 11 aadressidel valmivad kaks A-energiaklassi elamut 81 korteriga käesoleva aasta lõpuks. Sellega saab kogu Pikaliiva Kaarmaja naabruskond nelja hoone ja 160 koduga valmis.

Uusarenduste müüki monitooriva Citify rakenduse andmetel on Bonava müünud Haaberstis käesoleval aastal kõige rohkem uusi kodusid. „Haabersti on täna kõige kiiremini arenev piirkond Tallinna kinnisvaraturul ning meil on kahe A-energiaklassi projektiga õnnestunud hoida siin turuliidri rolli. Pikaliiva Kaarmaja I ehitusjärgus on uue etapi sarikapeo toimumise hetkeks pooled kodudest müüdud ning lisaks mitmed broneeritud,“ ütles Bonava müügi- ja turundusjuht Lauri Laanoja.

Hoolimata sellest, et kinnisvaraturul ei ole toimunud traditsioonilist kevadist aktiivsusehüpet, püsib klientide huvi ja nõudlus uute kodude järgi teist kvartalit järjest stabiilne. „Tehinguteni jõudmine võtab küll mõnikord kauem aega, sest tihti on takistuseks vana kodu müük. Oleme selleski teemas oma klientidele abiks ja pakume omalt poolt tuge, et  pered saaksid soovitud koduvahetuse teoks teha,“ selgitas Laanoja.

Pikaliiva Kaarmaja eristub arhitektuuriliselt ümbruskonna tornmajadest. Neljast elamust moodustub poolkaar, mille südameks on rahulik hooviala. “Projekteerimisprotsessis pöörati erilist tähelepanu just elanike kasutusmugavusele. Suur osa parkimiskohti asub maa-aluses parklas, lisades hoovialale avarust. Esimese korruse kodudel on õdusa sisehoovi poole avatud terrassid, mis on privaatsuse tagamiseks ülejäänud hoovialast väikeste hekkidega eraldatud,“ kirjeldas projekti eeliseid Bonava arendusjuht Kätlin Villmann. Ka hoonet ümbritsevad käiguteed on hoolega läbimõeldud, et elanikud saaksid nautida jalutuskäike piirkonda ümbritsevatele metsaradadele ja vaid viie minuti kõnnikaugusel asuvasse Harku järve randa.

Pikaliiva Kaarmaja 4-korruselistes elamutes on ühe- kuni neljatoalised korterid suuruses 24-84 m². Igal kodul on rõdu või terrass, elamute katusele on paigaldatud päikesepaneelid ning kasutusele võetud tõhusamad ventilatsiooniagregaadid, mille tulemusel on hoonele omistatud A-energiaklass.