Veebilehe vaatamiseks proovi teist veebilehitsejat.

Bonava alustas Pikaliiva Kaarmaja II etapi ehitusega

12.03.2024, 11:05

Bonava alustas Harku järve kaldal Pikaliiva Kaarmaja teise etapi ehitustöödega. Pikaliiva 9 ja 11 aadressidel valmivates eriti säästlikes A-energiaklassi elamutes on 81 ühe- kuni neljatoalist korterit suuruses 24-84 m².

Tegemist on neljast majast koosneva hoone viimase etapiga, esimesed kaks elamut said sissekolimiseks valmis 2023. aasta novembris. Pikaliiva Kaarmaja kaks viimast hoonet valmivad 2024. aasta lõpuks. Kokku on Pikaliiva Kaarmaja hobuserauakujulises hoones 160 kodu.

„Näeme, et eelmise aasta viimase kvartali lõpus alanud turu elavnemine on jätkunud ka käesoleva aasta esimestel kuudel. Kliendikontaktide arv ja huvi uute kvaliteetsete kodude järgi on tõusnud, mistõttu tegigi Bonava otsuse alustada meie Pikaliiva Kaarmaja viimase etapi ehitustöödega,“ selgitas Bonava Eesti tegevjuht Taavi Soorm ettevõtte investeerimisotsust.

„Bonava pakutavad kodud on energiasäästlikud, väga täpselt läbimõeldud ruumikasutusega ja keskmisest veidi väiksemad, nõudlus selliste kättesaadavama hinna ja soodsate kuludega kodude järgi püsib. Seetõttu oleme lähiaja tegevuse planeerimisel mõõdukalt optimistlikud ja sõltuvalt turu aktiivsusest loodame sel aastal alustada kokku 1-3 projekti ehitusega,“ lisas Soorm.

Bonava arendusjuhi Kätlin Villmanni sõnul on Haabersti hetkel üks kiiremini arenevaid piirkondi Tallinnas. Pikaliiva Kaarmaja eristub ümbruskonna tornmajade keskel, pakkudes hubast elukeskkonda ning looduslähedast asukohta - metsarajad ja Harku järve rand on jalutuskäigu kaugusel. „Pikaliiva Kaarmaja puhul tõstetakse esile hoone eristuvat arhitektuuri ning kodust hooviala, suureks eeliseks on maja eriti säästlik energiaklass,“ kirjeldas Villmann senist klientide tagasisidet. Neljakordsete hoonete katusele paigaldatakse ka päikesepaneelid ning kasutusele võetakse tõhusad ventilatsiooniagregaadid, mille tulemusel antakse hoonele A-energiaklass.

„Pikaliiva Kaarmaja sobibki koduks teadlikule inimesele, kelle jaoks on oluline kestlik eluviis ning kes mõtleb ka oma ökoloogilisele jalajäljele. Soetades eriti energiatõhusa linnas asuva kodu, valib inimene madalamad kodukulud, soodsamad laenutingimused, aga laiemalt on see vastutustundlik valik väiksemaks keskkonnajalajäljeks,“ lisas Bonava arendusjuht.

Pikaliiva 9 ja 11 majade ühe- kuni neljatoalistel korteritel on kõigil rõdu või terrass, iga kodu juurde kuulub soklikorrusel asuv eraldiseisev panipaik, kus hoiustada sporditarbeid või hooajaväliseid asju. Lisaks asuvad elamute soklikorrustel ka jalgrataste ja vankrite hoiuruumid. Poolkaare moodustava Pikaliiva Kaarmaja hoone sisehoovis on elanikele puhkealad ja mänguväljakud erinevas vanuses lastele. Samuti leiab sealt tulevikus lauatennise mängimise võimaluse ning ühise grilli- ja puhkeala. Suurem osa elamupiirkonna parkimisest on lahendatud maa-aluse parklaga.