Veebilehe vaatamiseks proovi teist veebilehitsejat.

Bonava sisearhitekt Irene Randrüüt jagab näpunäiteid, kuidas erinevate viimistluslahenduste puhul kodu sisustada

23.01.2023, 16:32

Soetades kodu uusarendusse, on uutel omanikel selle kujundamisel vabad käed ning võimalusi põnevate lahenduste loomisel mitmeid. Olenemata sellest, kas uutes eluruumides ootab ees juba valmis lahendus või saavad uued koduomanikud võimaluse eriilmeliste siseviimistluspakettide vahel valida, on sisustamisega tihti keeruline algust teha. Bonava sisearhitekt Irene Randrüüt jagab näpunäiteid, kuidas erinevaid viimistluselemente ruumide sisekujundusse tuua.

Mis on standardlahendus?


Uusarendustes on enamasti siseviimistluse standardlahendus neutraalne ja universaalne. Uude kohta kolides saab uus koduomanik tuua eelmisest elukohast kaasa endale kalliks saanud disainesemeid, isikupärase diivanilaua või antiikse kummuti. Kuna standardviimistlus on justkui puhas leht ning neutraalse ülesehitusega on võimalus kodu stiil justkui pea peale pöörata ning luua täiesti omanäoline lahendus — uutel elanikel on valikuid piiritult.

Siseviimistluse lisavalikud

Lisaks standardlahendusele on koduostjatel teinegi võimalus — kui ostuotsus aegsasti teha, saab valida sisekujundaja poolt loodud eriilmeliste siseviimistlupakettide vahel. Kui valituks osutub lisapkett, võib tekkida küsimus, kuidas tühjad ruumid sobivate detilidega täita. Näiteks kuidas tuua esile kaunis seinavärv või missugused detailid just välja valitud tooni taustal esile tulevad.

Milline on sinu maitse?

London_1920x1080.jpg

Tasakaalukas London

Siseviimistluspaketi London peamisteks märksõnadeks on soojus ja tasakaal, mis väljendub just interjööri beežides toonides. Bonava sisearhitekt Irene kommenteerib, et selle paketi puhul on eesmärk esile tuua sooja värvipaletti. Uue kodu põrandaid katab naturaalne meekarva tammeparkett ning ka keraamilised plaadid on sooja, beežikama tooniga.
Selle viimistluspaketi puhul näeb sisearhitekt võimalusi kaheks erinevaks lahenduseks. Kui eesmärgiks on koju rohkem erksust tuua, saab pehmemate toonide kõrvale valge varjundeid lisada, mis just beežikate värvide taustal kenasti silma hakkavad. Teiseks võimaluseks on mängida tumetade detailidega, mis toovad veelgi enam esile soojemat ja õdusamat atmosfääri.

Modernne Oslo

Bonava sisearhitekt Irene selgitab, et siseviimistluspakett Oslo on Skandinaavialik valik, millest õhkub kergust ja helgust ning sobitub koju, kus hinnatakse eelkõige modernselt heledat keskkonda. Ruumide üldisele stiilile, soovitab Randrüüt lisada heledatele toonidele soojust ja pehmust, kasutades näiteks naturaalsest tammest detaile ja esemeid.

oslo_1920x1080.jpg

Romantiline Pariis

Kodu interjööri, kuhu valitakse viimistluspakett Pariis, iseloomustavad klassikalised vormid ja elegantsus. Seetõttu on see ideaalne valik just sellise inimese koju, kes peab lugu klassikalisest ja elegatsest interjöörist. “Paketi pehmuse esile toomiseks saab siseviimistluses naturaalsemaid linast või lambanahast kangaid kasutada – olgu selleks väike vaip magamistoas voodi kõrval või minimalistlikuma mustriga dekoratiivpadjad,” selgitab sisearhitekt.

paris_1920x1080.jpg

Isikupärane New York

New York, nagu nimigi viitab, tuleb selle puhul esile trendikus ja kontrastsus. “Just oma musta värvi uste ning aktsentidega annavad need kodule kaasaegse suuna,” kirjeldab Randrüüt. Siinjuures on peamiselt kaks valikut, kuidas kodu sisustamisele läheneda. Üheks võimaluseks on luua rahulikum, minimalistlikum industriaal-stiil, mille puhul saab pehmuse esile toomiseks kasutada tekstuurseid kangaid või sametit. Teine võimalus on juba omapärasele siseviimistlusele tuua sisse hoopis uutmoodi kontrasti, tehes seda näiteks värvikamate kangaste näol. Olenemata meelepärasest suunast, saab New York siseviimistlusega kodu olema omanäoline ja eriline.

New York_1920x1080.jpg


Uude koju kolimine on suur töö ning toimetamist elukohta sisseseadmisel jagub küllaga. Kui siseviimistlus on varasemalt otsus tehtud, on ka kolimisprotsess oluliselt sujuvam, sest üldine suund uue kodu väljanägemise osas on silme ees — sealt edasi on inspiratsiooni või kindlamate esemete leidmine oluliselt lihtsam ning nauditavam.